Productuitleg Verkeer (Particulier)

Personenauto/Klassieker/Motor/Brommobiel:
De Wettelijke aansprakelijkheid dekking: oftewel WA-dekking is verplicht voor alle automobilisten en vergoedt schade die U bij anderen veroorzaakt. Daarover hoeft U met deze verzekering dus geen zorgen meer te maken.
De Wettelijke aansprakelijkheid + beperkt casco: dekt schades aan uw eigen auto. Schades ontstaan door brand, diefstal, storm of een botsing met dieren zijn gedekt met de beperkt casco dekking.
De Wettelijke Aansprakelijkheid + uitgebreid casco: ook wel All-risk dekking genoemd is de meest uitgebreide dekking. U bent dan uiteraard verzekerd voor schade bij de andere partij, maar ook schade aan U auto is volledig gedekt. Zelfs als het U eigen schuld is.

Caravan:
Casco-dekking: verzekert uw caravan tegen materiële schade. Schades als gevolg van een ongeval, brand, vernieling, diefstal of weersomstandigheden als storm en hagel. De cascodekking is de standaarddekking van de Caravanverzekering. Uw caravan is met de cascodekking op vakantie verzekerd, maar ook onderweg, voor uw huis en in de stalling. De dekking geldt in heel Europa, Turkije, Israël, Marokko en Tunesië.
De Inventaris-dekking: dekt uw losse inventaris die U meestal in de caravan laat liggen, ook buiten het vakantieseizoen. Met de Inventarisdekking verzekert U de losse waardevolle spullen in uw caravan gewoon mee. Het hele jaar door. U kunt kiezen uit een verzekerd bedrag van  € 750,00,- , € 1.500,00,- of € 2.500,00,-.

Auto/Motorhulp:
Onbezorgd op reis? Met de Auto/Motorhulppakket verzekert U zich van hulp bij pech of een Ongeval in Europa. Deze dekking geldt op uw auto en/of motor. U heeft de keuzes uit de volgende pakketten:
– Pechhulp 1 in Nederland exclusief woonplaats;
– Pechhulp 2 in Nederland inclusief woonplaats;
– Pechhulp 3 in Nederland exclusief woonplaats + Europa;
– Pechhulp 4 in Nederland inclusief woonplaats + Europa.

Gebeurtenissen & vragen:
– Wat zijn de verschillen tussen een klassieker- en een autoverzekering?
Een klassiekerverzekering is bestemd voor auto’s ouder dan 15 jaar en de old-timerverzekering is bestemd voor auto’s ouder dan 25 jaar. Een (reguliere) autoverzekering zijn de hierboven genoemde dekkingen. De klassieker- en oldtimerverzekeringen zijn bedoeld voor auto’s die uitsluitend worden gereden met een recreatief karakter. Over het algemeen geldt dat er niet meer dan 5.000 km per jaar mee gereden mag worden.
– Is het verplicht om een alarmsysteem in de auto te hebben?
Bij auto’s met een cataloguswaarde van € 55.00,- of meer worden er bepaalde eisen aan de beveiliging gesteld van het voertuig (Alarmklasse 4) Bij auto’s met een cataloguswaarde van € 40.000,- of meer, moet er minimaal Alarmklasse 3 aanwezig zijn in het voertuig. Veel auto’s die momenteel geleverd worden, zijn voorzien van Alarmklasse 3.
– Is een caravan verzekerd via mijn autoverzekering?
Nee, voor een caravan dient een aparte verzekering afgesloten te worden. Deze is niet verzekerd via de autoverzekering

Document inzien

Hiernaast kunt u met uw unieke code inloggen in de beveiligde Postex omgeving.

Nadat u bent ingelogd kunt u:

  • uw documenten inzien en downloaden;
  • gemakkelijk betalen via iDEAL;
  • zelf kiezen of u de documenten per post óf per e-mail wilt ontvangen;
  • per e-mail verstuurde documenten nog één jaar lang inzien en downloaden.

Wie is Postex?

Postex is een bedrijf dat de poststukken voor Olthof & Partners verzendt. Traditionele post en digitale verzending is beide mogelijk. Daarnaast wordt een iDEAL- betaalservice geboden aan u als klant.

Ik word doorgestuurd naar een omgeving van Postex, kan ik daar veilig betalen?

Ja dat kan, Postex heeft een beveiligde omgeving (zie groen slotje in de url). Daar kunt u de openstaande verzekeringspremie voldoen.